Sectoren

Ziekenhuizen

Een volwaardige MES voor de sterilisatieprocessen van de instrumenten

Gebaseerd op Creonis' standaard MES-framework, ontwikkelde Creonis samen met BesCo BVBA een beheersysteem (SteMaTo ) voor de sterilisatie van instrumenten in ziekenhuizen. Dezelfde principes van traceerbaarheid en procesopvolging uit een industriële MES zijn immers ook hier van toepassing.

Tracering van de instrumenten

In de CSA (Centrale Sterilisatie Afdeling) worden alle instrumenten nodig in de operatiekamer gereinigd, ingepakt en gesteriliseerd. Het systeem volgt de individueel gemarkeerde instrumenten zowel gedurende de reiniging en sterilisatie als van en naar de operatiezalen.

Integratie en interfacing

De planning van de operatiezalen wordt in real time in het systeem opgenomen. Hierdoor weet de CSA welke instrumenten er nodig zijn en met welke prioriteit. De beschikbaarheid van de juiste instrumenten op het juiste moment is hiermee gegarandeerd.

Daarnaast zijn er interfaces met diverse apparatuur (wasmachines, scanners, weegschalen, sterilisatoren, ...). Een instrumentenset die niet het juiste sterilisatieprofiel heeft (temperatuur en tijd) zal geen groen licht krijgen voor gebruik in een operatiezaal.

Beheer

Een managementmodule tenslotte geeft inzicht in doorlooptijden en kostenstructuur.

(Afbeeldingen: Besco BVBA)

Bent u op zoek naar een oplossing op maat? Dat kan!

Ook in uw bedrijf kunnen we helpen om vlot alle operationele procesindicatoren op te volgen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking, wij komen graag bij u langs!

Contacteer ons

Lees meer: Ziekenhuizen

Farma & cosmetica

Analyse van stilstanden

De Performancemodule van CSD wordt gebruikt door een internationaal farmaceutisch bedrijf. Dit analyseert daarmee de stilstanden op de productielijnen, zodat de efficiëntie ervan kan verbeterd worden.

Hoe efficiënt de productie per verpakkingslijn verloopt is meteen inzichtelijk in tabellen en grafieken.

(figuur enkel ter illustratie, niet gebaseerd op echte klantendata)

In dit artikel uit ProcessControl getuigen de gebruikers over hun ervaring.

Opvolging procesparameters per batch

CSD wordt door een ander farmaceutisch bedrijf, gespecialiseerd in de productie van een API (Active Pharmaceutical Ingredient - de actieve component van een geneesmiddel), ingezet om nauwgezet de procesparameters van elke geproduceerde batch te registreren. Op deze manier kan ondubbelzinnig aangetoond worden dat voor een specifieke batch de procesparameters binnen de vooropgestelde specificaties zijn gebleven.

(figuur enkel ter illustratie, niet gebaseerd op echte klantendata)

Bent u op zoek naar een oplossing op maat? Dat kan!

Ook in uw bedrijf kunnen we helpen om vlot alle operationele procesindicatoren op te volgen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking, wij komen graag bij u langs!

Contacteer ons

Lees meer: Farma en cosmetica

Voeding & dranken

Efficiëntie, traceerbaarheid en kwaliteit: alle gegevens in één systeem

In een multinationale brouwerijgroep monitort Creonis' MES alle processen en alle producten. Het volledige productieproces wordt opgevolgd: productiviteit, kwaliteit, en materiaalstroom, van de grondstoffen in de silo's tot de afgewerkte palletten op de verpakkingslijnen. Er is een verregaande integratie met ERP en SCADA, waarmee in beide richtingen informatie wordt doorgegeven, evenals met LIMS en WMS. Alle batches worden gedetailleerd opgevolgd, zodat een volledige traceerbaarheid beschikbaar is, met een onmiddellijke toegang tot alle kwaliteitsparameters.

Daarnaast consolideren we alle gegevens van alle vestigingen in binnen- en buitenland in realtime, zodat het productie-management 24/7 zicht heeft op, onder meer, het rendement van elke verpakkingslijn. Een complex gegeven, dat nochtans op een overzichtelijke manier kan gevisualiseerd worden.

Een fabrikant van drankverpakkingen gebruikt Creonis' MES om de inventaris van de materialen en goederen in het magazijn bij te houden en om batch-gerelateerde productiegegevens te registreren.

Creonis' MES wordt eveneens gebruikt in meerdere kleinere brouwerijen. Telkens geconfigureerd op maat van de klant. En betaalbaar, dankzij onze stapsgewijze abonnementsformule.

Creonis op de 12e Trends in Brewing in Gent

We waren ook aanwezig op de 12e Trends in Brewing, een tweejaarlijks technisch en wetenschappelijk congres over mouterij en brouwerij dat mede georganiseerd wordt door de KU Leuven. Creonis installeerde z’n MES-software in de pilootbrouwerij op de Technologiecampus van Odisee in Gent en faciliteerde zo het beheer van de brouwerij. Voornamelijk stockbeheer, traceerbaarheid en de integratie van proces- en productparameters in één systeem maken een professioneel beheer mogelijk.
Op onze stand hielden we het wat speelser.

Bent u op zoek naar een oplossing op maat? Dat kan!

Ook in uw bedrijf kunnen we helpen om vlot alle operationele procesindicatoren op te volgen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking, wij komen graag bij u langs!

Contacteer ons

Lees meer: Voeding en dranken

Creonis

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+32 16 229 814

Persilstraat 51 G 7
3020 Herent
België

Over Creonis

Ontstaan als een spin-out van een internationale brouwerijgroep in 2006, bedient Creonis vandaag klanten in de voedings- en drankenindustrie, de farmaceutische sector en de ziekenhuissector. Onze missie is om onze gebruikers, door onze combinatie van software- én bedrijfskennis, vlot inzicht te geven in hun operationele procesindicatoren.